Laakdal

Bestrijkingswerken gestart aan Nieuwe Baan in Laakdal

Van 13 tot en met 15 september voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bestrijkingswerken uit op de Nieuwe Baan (N174) in Laakdal, tussen het op- en afrittencomplex Geel-Oost (E313) en de rotonde met de Smissestraat/Borgtstraat (N141). Enkele weken later worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Tijdens de werken geldt éénrichtingsverkeer op de N174 richting Diest. Het verkeer richting Geel volgt een omleiding.

Om het rijcomfort op de N174 te verhogen, zorgt AWV voor een nieuwe bestrijking van het wegdek tussen het op- en afrittencomplex Geel-Oost (E313) en de rotonde met de Smissestraat/Borgtstraat (N141). Eerst freest de aannemer het wegdek af en vervolgens brengt hij de bestrijkingslaag aan. Die bestaat uit een laag bindmiddel op het bestaande asfalt die vervolgens wordt ingestrooid met steenslag. Zo wordt de levensduur van de weg verlengd. Nadien brengt de aannemer nieuwe wegmarkeringen aan op de N174.

Gedurende de werken geldt éénrichtingsverkeer op de N174 richting de rotonde aan de Smissestraat/Borgtstraat. Het verkeer richting de E313/Geel volgt een omleiding via de Borgtstraat/Meerlaarstraat (N141), Geelsebaan/ Kiezel (N126) en de Biezenhoed/Vezemeer. De op- en afritten van het complex Geel-Oost (24) blijven steeds open. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Fietsers worden in beide richtingen omgeleid via de Smissestraat/ Steenbergen (N174), Langedijk/Oude Vorstseweg, Kerkhofweg en de Steenweg op Meerhout.