Geel

Burgemeester Vera Celis en raadsleden N-VA nemen zelf ontslag uit RvB ziekenhuis Geel

Maandag overdag raakte via de website van N-VA Geel bekend dat de Geelse burgemeester Vera Celis samen met Luc Verguts ontslag nam uit de Raad van Bestuur van het Geelse ziekenhuis. Eerder nam Gert Van Hoecke ontslag uit de raad van bestuur. Volgens N-VA Geel lijkt het alsmaar moeilijker om op dit moment hun taken als bestuurder binnen het Geelse ziekenhuis sereen verder uit te voeren.

Vorige week eiste de voltallige Geelse oppositie hun ontslag net zoals het ontslag van CD&V schepen Griet Smaers. Aanleiding was de onrustige periode eind juni. Toen beëindigde de raad van bestuur van het Geelse ziekenhuis plots de samenwerking met algemeen directeur Jan Flament. Een week later werd Flament terug in dienst genomen en gelijktijdig nam de voorzitter van de raad van bestuur professor Emiel Wouters ontslag.

De ziekenhuiskwestie werd tijdens de gemeenteraad van maandag achter gesloten deuren besproken.