Geel

Dakloze verdacht van reeks inbraken

Afgelopen weekend arresteerden agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout een dakloze man in Geel. Hij wordt verdacht van een reeks inbraken in zowel woningen als handelszaken. Ook voor het kraken van leegstaande panden en beschadigingen komt hij in aanmerking.

De verdachte werd, daags na een woninginbraak in Geel op 31 augustus, bij een controle in het bezit gevonden van een portefeuille van het slachtoffer van de woninginbraak. De verdachte werd gearresteerd en verhoord. De man was al enkele maanden dakloos en zwierf rond in de Geelse binnenstad.

Hij verscheen afgelopen dinsdag voor de raadkamer en daar werd zijn aanhouding bevestigd. Het onderzoek naar bijkomende feiten waarin de verdachte mogelijk betrokken is, wordt uitgevoerd door de lokale recherche van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.