DesselGeelKasterlee

Duurdere interventietarieven brandweerzone Kempen

De brandweer doet heel wat zaken gratis, zoals een brand blussen of personen bevrijden bij een ongeval. Maar er zijn ook heel wat interventies die betalend zijn. Deze tarieven zijn aangepast. Om je meer te laten nadenken of een wespennest wel echt hinderlijk is en moet verdelgd worden, wordt de prijs opgetrokken naar 48,40 euro.

Tot nu toe was het redden van (huis)dieren gratis. Dat blijft zo, tenzij, het duidelijk is dat de eigenaar nalatig was (bijvoorbeeld wanneer een koe in het water belandt omdat de omheining zichtbaar niet in orde is) en de dieren niet echt in gevaar zijn. In die gevallen betaal je een uurtarief van 200 euro voor kleine dieren, zoals een vogel, een kat of een hond en 300 euro voor grote dieren zoals een koe of een paard.

Alle tarieven zijn vastgelegd in een retributiereglement van de brandweerzone Kempen. De bedragen in dit reglement waren als sinds 2018 dezelfde. Omdat ook voor de brandweer kosten voor materialen, brandstoffen en personeel stijgen, was een aanpassing nodig.