Geel

Geels stadsbestuur weigert permanent convenant voor gokkantoren

De afgelopen maanden weigerde het Geelse stadsbestuur de hernieuwing van de vergunning van bestaande gokkantoren in het Geelse centrum. De firma Magic Betting kreeg een negatief antwoord voor het bestaande gokkantoor in de Stationsstraat en de firma kreeg ook nog een weigering bij een verhuis naar de Dokter Van de Perrestraat.

Als argument haalt het Geelse stadsbestuur sinds eind vorig jaar telkens aan dat de locaties zich in de nabijheid bevinden van onderwijsinstellingen, ziekenhuizen of plaatsen die vooral door jongeren bezocht worden. Men hanteert een perimeter van 500 meter, naast de voorwaarde van een minimale afstand van 1 km tussen twee gokkantoren.

Ook gokkantoren die nog niet in Geel aanwezig zijn, vangen bot. Bingoal informeerde bij het Geelse stadsbestuur met maar liefst zeven verschillende adressen, waaronder de Antwerpseweg en Rijn, om te horen of er op één van die locaties een convenant mogelijk was. Volgens het Geelse stadsbestuur was geen van de zeven een optie om een gokkantoor te vestigen.

Volgens bevoegd schepen van lokale economie Tom Corstjens is het altijd de intentie van de stad om dergelijke aanvragen te weigeren. Omdat Geel een bepaalde functie heeft met één van de grootste zorginstellingen voor psychiatrische verpleegkunde op haar grondgebied en je mag de thuisverpleging ook niet vergeten. Volgens de vernieuwde wetgeving moeten gokkantoren met het stadsbestuur een nieuwe convenant afsluiten om open te blijven.