Laakdal

Laakdalse gemeenteraad keurt twee straatnamen goed

De gemeenteraad van Laakdal keurde de namen goed van de straten die er zullen komen aan de nieuwe verkaveling ter hoogte van de Heistraat en de Oranjestraat. Het gaat om de Zagerijstraat en Marieke Gijbelsstraat.

De verkaveling is opgedeeld in twee delen. Het ene deel is enkel bereikbaar via de Heistraat, het andere enkel via de Oranjestraat. Het forum Cultuur dacht mee na over de namen van de twee nieuwe straten.

Frank Sels, schepen van Patrimonium: “Langs de Heistraat kom je in de Zagerijstraat. De keuze voor deze naam spreekt voor zich. De zagerij maakt deel uit van onze Laakdalse geschiedenis. Dit industrieel erfgoed willen we koesteren.

De nieuwe straat aan de kant van de Oranjestraat wordt Marieke Gijbelsstraat. Gerda Broeckx, schepen van cultuur, legt uit: “Marieke Gijbels was één van de eerste vrouwelijke burgemeesters. Ze nam dit ambt op tijdens het interbellum, van 1927 tot 1938. Marieke woonde in Klein-Vorst.