Geel

Middelbare scholieren maken kennis met hulpaanbod KlikErop! door Geelse jeugddienst

Tussen 4 en 12 september ging de jeugddienst van de stad op bezoek bij de vijf Geelse middelbare scholen om het aanbod aan jeugdwerkers in de kijker te zetten en het nieuwe project Klikspot onder de aandacht te brengen. Op een speelse en laagdrempelige manier leerden de jongeren tijdens de middagpauze waar ze terecht kunnen als ze hulp nodig hebben of met persoonlijke vragen zitten.

Volgens schepen van jeugd Marlon Pareijn is het zeker bij de start van het schooljaar cruciaal om in te zetten op verbinding tussen jongeren, tussen jongeren en leerkrachten en tussen jongeren en jeugdwerkers. Geel wilt als kindvriendelijke stad dat kinderen en jongeren zich goed in hun vel voelen, aldus Pareijn.

Tijdens de schoolbezoeken zette de jeugddienst, in samenwerking met de KlikErop!-partners, hun nieuwe project Klikspot in de kijker. Elke tweede woensdagnamiddag van de maand organiseren de verschillende projectpartners activiteiten voor en door jongeren.

Tot aan de kerstperiode vinden deze activiteiten plaats op De Bogaard. Zo wilt de jeugddienst de site tegelijk promoten onder de jongeren als uitvalsbasis voor woensdagnamiddagen. Na een tijdje evalueren de dienst en partners het project en bekijken ze of andere openbare plaatsen, zoals het stadspark of speeltuin De Waaiburg, als locatie voor Klikspot-activiteiten kan dienen.