Geel

SBS Winkelomheide krijgt briljanten “Verkeer op school”-medaille

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde beloonde Stedelijke Basisschool Winkelomheide met een briljanten “Verkeer op School”-medaille. De school kreeg deze bekroning voor haar toegewijde inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.

De stedelijke basisschool in Winkelomheide behoort zeker tot de voorbeeldscholen van Vlaanderen op het vlak van verkeerseducatie. Dankzij hun inzet voor veilig verkeer in de praktijk verdienen ze een briljanten medaille om aan de schoolpoort op te hangen, een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen.

De directeur van de basisschool Tanja Wolfs vertelt dat verkeerseducatie een belangrijke pijler blijft in hun pedagogisch project waar ze intensief op inzetten. Hun leerlingen zijn vaak aangewezen om de fiets te nemen om zich naar het centrum van Geel te verplaatsen, zeker als ze op een gegeven moment naar het secundair onderwijs gaan.