Laakdal

Burgemeester Tine Gielis op bezoek bij de koning

Op 3 oktober ontvingen koning Filip en koningin Mathilde de burgemeesters van alle Belgische steden en gemeenten voor een receptie in het Kasteel van Laken. Ook de burgemeester van Laakdal, Tine Gielis, was van de partij. Zij overhandigde het vorstenpaar een origineel cadeau.

Het gebeurt wel vaker dat de burgemeesters van ons land op het koninklijk paleis worden uitgenodigd. Om haar gemeente in de kijker te zetten, brengt burgemeester Tine Gielis dan steevast een cadeau mee. Deze keer koos ze voor een waardebon waarmee het koninklijk gezin Laakdal kan komen verkennen in een eTuktuk.

Burgemeester Tine Gielis legt uit: “Al vijf jaar rijden er eTuktuks rond in Laakdal. Ze bieden een milieuvriendelijke, originele manier om onze gemeente, dat in het prachtige Merodegebied ligt, te verkennen. Ik zet deze unieke activiteit dan ook graag in de kijker. Onderweg kan je genieten van een hapje en drankje in één van de vele horecagelegenheden die op de route liggen en passeer je enkele Laakdalse ondernemers. Bij wijze van voorsmaakje voegde ik bij de uitnodiging enkele producten van Laakdalse voedingsbodem. De uitbating van het verhuurpunt van de eTuktuks gebeurt door IN-Z. Zij zijn een sociaal bedrijf dat onder meer binnen de lokale diensteneconomie opereert. Met deze samenwerking bieden wij werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Ook bij het vorige bezoek bracht de burgemeester een origineel cadeau mee: “Ik liet voor elk gezinslid van de koninklijke familie klompen op maat maken. Samen met deze klompen kwam de uitnodiging om ons klompenmuseum te bezoeken en het klompenpad uit te proberen. Het klompenmuseum en de eTuktuks zijn onze grootste toeristische troeven. We konden deze verwezenlijken met de hulp van Kempens Landschap.”

Kempens landschap is een organisatie die zich al 25 jaar inzet voor het behoud en de opwaardering van waardevolle landschappen in de provincie Antwerpen. Ze doet dit steeds in samenwerking met lokale besturen. Philippe De Backer, directeur van Kempens Landschap, is blij met de samenwerking: “Laakdal heeft de laatste jaren enorme stappen gezet om zich toeristisch op de kaart te zetten. Het siert burgemeester Gielis dat ze zich zo mee inzet voor de promotie van deze pareltjes, zelfs tot in het koningshuis.”

“De kans is klein dat het koninklijk gezin een uitstap naar Laakdal zal doen, maar wie niet waagt, niet wint,” aldus burgemeester Gielis.