Meerhout

Cambio autodelen van start in Meerhout

Wie in Meerhout wil autodelen, kan voortaan terecht op het ophaalpunt aan het gemeentehuis of op de parking Centrum in de Eikenboomlaan. Meerhout start met 2 elektrische deelwagens en wil dit aanbod op termijn nog uitbreiden in functie van het gebruik.

Inwoners van Meerhout die niet elke dag gebruikmaken van een wagen kunnen een auto uitlenen via het autodeelsysteem cambio. Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of DVD’s, maar voor auto’s. Cambio is financieel echt interessant voor wie minder dan 11 000 kilometer per jaar met de wagen rijdt.

Wie lid is bij cambio krijgt toegang tot het cambio-wagenpark en dit voor alle deelwagens in heel België. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week. Openen van de wagen gebeurt met de cambioApp.

Wie in Meerhout meer wil weten over autodelen kan langskomen op het infomoment op donderdag 9 november 19 uur in het gemeentehuis, Markt 1, Meerhout.