Geel

Geelse vrouw riskeert voorwaardelijke celstraf nadat dochter een potje met resten van speed naar school nam

Een vrouw van 40 uit Geel riskeert een voorwaardelijke celstraf van een jaar waarbij een begeleiding voor haar drugsproblemantiek centraal staat. Op 23 september vorig jaar toonde haar dochter van 11 een potje met daarin resten van speed in haar school. Het meisje had het potje zonder argwaan van thuis meegenomen.

De politie deed enkele dagen later een huiszoeking bij de vrouw en toen werden ook speedresten gevonden in de oven, aldus de openbare aanklager. De vrouw kampt al jaren met een drugsprobleem en bewaarde de drugs binnen handbereik van haar kinderen, waaronder haar tienerdochter en een peuter.

De verdediging van de vrouw was ook gewonnen om haar voorwaarden op te leggen. Want na het overlijden van haar partner is ze in een zware depressie terechtgekomen, aldus haar advocaat. De kinderen zijn een tijd geplaatst bij haar ouders. Herhaalde controles wijzen uit dat de beklaagde geen drugs meer gebruikt en de vrouw zoekt volop naar werk. Vonnis volgt op 6 november.