Mol

Jinse Peeters maakt overstap naar De Ceuster Bonache Cycling team

vlnr : Davy De Ceuster, Jinse Peeters, Dirk Verbeeck (Bonache) Rob Peeters

Vanaf 1 januari rijdt de Molse veldrijdster Jinse Peeters (24) in de fuchsia kleuren van het 100% Belgische, vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team. Afgelopen zondag werd Jinse 15de in de openingswedstrijd van de Superprestige in Overijse. In goed overleg ruilt ze deze winter het Proximus-Cyclis-Alphamotorhomes-team in voor de ploeg van o.a. Laura Verdonschot, Alicia Franck, b én haar neef-trainer Rob Peeters. “Na twee seizoenen bij de junioren en vier bij de beloften (U23) ben ik bezig aan mijn derde jaar bij de profs”, begint Jinse Peeters het gesprek. “Het grote verschil met de voorbije twee jaar is dat ik me nu volop focus op het veldrijden. In juni studeerde ik af als orthopedagoge. Daarvoor was het niet makkelijk om de sport te combineren met mijn studies. Dat was elke dag plannen en afzien (lacht), maar ik had het geluk dat ik altijd goede stageplaatsen had die achter mijn sport stonden waardoor de combinatie iets gemakkelijker verliep.

Tot eind augustus was er de combinatie van het wielrennen met een job als begeleidster in het internaat De Veerkracht in Lommel. Daar werkte ik o.a. met jongeren met een gedragsafwijking. Ze hadden mij gevraagd om te blijven, maar omdat het wettelijk niet langer viel onder onderwijs maar onder welzijn, kwamen er plots weekenden met overnachtingen bij die ik helaas niet kan combineren. Ondanks het mooie voorstel besloot ik om voluit te gaan voor mijn carrière in het veld. Gefocust wil ik dit seizoen verder uitzoeken hoever we geraken en wat mijn mogelijkheden zijn als wielrenster. Vanaf januari wil ik die stappen vooruit verderzetten bij het De Ceuster Bonache Cycling Team. Die keuze maakte ik zelf op basis van mijn ambities en de progressie die ik wil realiseren. De sfeer die rond het team hangt, maar ook de begeleiding, de omkadering, de trainingen én de collega-rensters die elkaar op een toffe manier aanmoedigen en sportief prikkelen motiveerden die keuze nog extra.”

Jinse Peeters is een vechter: “Als ik terugblik op de voorbije jaren ben ik vooral blij dat ik sta waar ik nu sta. Ik heb veel tegenslagen gehad door ziekte of pech, waardoor ik soms meer naast m’n fiets stond dan dat ik erop zat. Ik heb nooit gedacht aan opgeven. Ook niet als er af en toe tranen vloeiden na een zoveelste tegenvaller. De liefde voor de wielersport en het veldrijden zijn er nog steeds.” Haar wegprogramma heeft ze deze zomer ingekort als voorbereiding op het nieuwe crossseizoen: “Ik heb de koersen kunnen rijden die ik wou, met een goed gevoel. Op het einde van de zomer was ik wat ziekjes. Na overleg met mijn trainer hebben we die laatste wegkoersen laten vallen en alles op het veldrijden gezet.”

Vanaf 1 januari 2024 trekt Jinse Peeters het shirt aan van het De Ceuster Bonache Cyling Team: “Vooraf had ik een paar goede gesprekken met Davy (De Ceuster) én de teamleiding waarbij ik meteen de indruk had dat ze mij er echt graag bij willen in hun team. Mijn neef Rob Peeters is er ook nog eens trainer. Mensen kunnen misschien denken dat ik voor hem naar het team ben gegaan, maar dat is niet zo (lacht). Ik denk dat hij nog het meest van al schrik had dat ik de overstap niet ging maken (lacht), maar kijk. Ik kijk uit naar de ploegtrainingen om samen in het bos te gaan crossen, elkaar uit te dagen en sterker te maken. Als je traint met je collega-rensters ga je sneller je grenzen opzoeken en werkt dat alleen maar motiverend. Het nieuwe seizoen is voor mij geslaagd als ik er alles heb uitgehaald op de wedstrijden, de kampioenschappen én mijn punten op de UCI-ranking kon behouden of laten groeien. De komende weken wil ik graag een vaste waarde worden in de bovenste helft van de uitslagen. Dat zou mooi zijn”, zegt Jinse Peeters.