Laakdal

Laakdal gaat de strijd aan tegen zwerfvuil, sluikstorten en hondenpoep

Laakdal gaat de strijd aan tegen zwerfvuil, sluikstorten en hondenpoep. Dat liet burgemeester Tine Gielis weten via sociale media. Om het probleem aan te pakken worden extra personen en camera’s ingezet om alles te controleren.

Ook waarschuwt de burgemeester dat het verboden is om zwerfvuil op openbaar domein achter te laten zoals ondermeer sigarettenpeuken, kauwgum, blikjes, wikkels en andere verpakkingen. Ook is het niet toegelaten afval achter te laten op het openbaar domein of op aanpalende plaatsen. Baasjes van honden en rijdieren zorgen er voor dat deze dieren het openbaar domein niet bevuilen met hun uitwerpselen.

Als men iemand betrapt op het weggooien van afval op straat of in de natuur, dan krijgt die persoon in Laakdal een GAS boete.