Laakdal

Laakdal verhoogt toelage van gemachtigde opzichters aan scholen

In Laakdal keurde de gemeenteraad een verhoging goed van de toelage van de gemachtigde opzichters. Dit zijn vrijwilligers verbonden aan de scholen. Op 10 plaatsen in de buurt van scholen vind je de gemachtigde opzichters om iedereen te helpen bij het oversteken van drukke wegen.

De vrijwilligers krijgen voortaan een vergoeding van 8 euro in plaats van 6 euro per uur. De gemachtigde opzichters zijn geen vrijwilligers van de gemeente maar zijn specifiek verbonden aan de school. De toelage wordt dan ook uitgekeerd aan het oudercomité van de school van de gemachtigde opzichters.

Al 33 jaar mag Laakdal rekenen op de hulp van de gemachtigde opzichters om de kinderen en jongeren veilig naar school te laten gaan in de gemeente.