Laakdal

Laakdal verlengt samenwerkingsovereenkomst In-Z voor verhuring Etuktuks

De gemeente Laakdal verlengt de samenwerkingsovereenkomst met In-Z voor de verhuring van eTuktuks en e-bikes. Deze sociale onderneming stelt mensen tewerk die het moeilijk hebben om werk te vinden op de reguliere arbeidsmarkt.

Sinds 2018 rijden er tussen de paasvakantie en herfstvakantie eTuktuks rond in Laakdal. Zo kunnen mensen op een originele en plezante manier het Merodegebied verkennen. En dat is een groot succes.

Omdat de gemeente sociale economie hoog in het vaandel draagt, doet de gemeente voor de uitbating van de verhuur een beroep op medewerkers van sociale onderneming In-Z. Die stelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerk. En dat loopt op wieltjes. Daarom werd nu beslist om de samenwerking te verlengen.