Olen

Larumseweg sneller open dan verwacht

Momenteel worden de Berlijnse kussens aan de Larumseweg in Olen vervangen door betonnen exemplaren. De kunststoffen verkeersdrempels zijn imiddels versleten. De betonnen exemplaren gaan langer mee en hebben hetzelfde effect.

Het kruispunt Larumseweg met Keizershofstraat en Weier maakt deel uit van een veelgebruikte fietsroute van en naar basisscholen De Kriebel en De Knipoog en deze verkeersdrempels zorgen ervoor dat de zachte weggebruikers veilig het kruispunt kunnen oversteken.

De werken lopen vlotter dan verwacht en ook het uitharden van de beton neemt minder tijd in beslag. De weg gaat hierdoor al opnieuw open vanaf maandagavond 16 oktober.

Tot dan is het kruispunt Larumseweg met Weier en Keizershofstraat tijdelijk dicht. Het gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via Gerhagen-Krentzen-Oevelseweg-Stationstraat. Zwaar verkeer van meer dan 5,5 ton volgt vanaf de Westelijke Ring in Geel een omleiding via Antwerpseweg, Herentalseweg en Geelseweg. Fietsers ondervinden geen hinder. Zij kunnen Larumseweg tijdens de werken gewoon gebruiken.

Buslijn 15b volgt in de richting van Geel en Herentals een aangepaste route. Halte Larumseweg, in sommige gevallen bijkomend haltes Boekel Kerk en Post , wordt tijdelijk niet bediend. Vanaf dinsdag 17 oktober rijden de bussen terug volgens hun normale route.