GeelKasterlee

Meesteroplichtster krijgt drie jaar effectieve celstraf

De Limburgse Ilse Leroi werd al voor de elfde keer veroordeeld. Ze krijgt een effectieve celstraf van drie jaar. Haar advocaat reageert verbolgen en de kans is groot dat ze in beroep gaat. De verdediging had een paar zeer goede argumenten om de celstraf tegen te gaan, maar ze hebben nog geen inzage gehad in de motivering van de rechter.

Leroi die al in Geel, Kasterlee en Balen woonde word veroordeeld voor verschillende feiten van oplichting. Ze bestelde onder andere elektromateriaal en een fiets, en ging ook naar de kapper voor 165 euro, maar betaalde nooit. Ze liet valse afschriften zien om de handelaren erin te luizen.

Zo verkocht ze 1.400 tickets van een schlagerfestival dat nooit doorging en verkocht ze ook talloze trucks die niet van haar waren. De vrouw pleegde ondertussen al honderden frauduleuze feiten en kwam al eerder vervroegd vrij voor celstraffen van dertig en veertig maanden.