Mol

Mol schenkt 3.250 euro aan Marokko en Libië na aardbeving en orkaan

De gemeente Mol schenkt 3250 euro uit het noodhulpfonds aan Marokko en Libië. Dat besliste de Molse gemeenteraad tijdens de laatste zitting. Op 8 september vond er in Marokko een zware aardbeving plaats. Libië werd op 10 september getroffen door orkaan Daniel. In beide landen is de materiële schade enorm en zijn er vele slachtoffers.

De gemeente Mol kent 1.625 euro toe voor noodhulp aan Marokko via Imazighen, lid van de Mol mondiale raad en actief in de getroffen regio. Voor Libië maakt Mol 1.625 euro over aan Rode Kruis-Vlaanderen, lid van consortium 12-12.

Het noodhulpfonds is een begrotingspost die jaarlijks wordt voorzien om bij grote rampen of andere noodtoestanden snel een bijdrage te kunnen leveren. Dit fonds past in de gemeentelijke mondiale werking van Mol. Het fonds werd opgericht naar aanleiding van de verwoestende orkaan Mitch in 1999 in Nicaragua en de aardbeving een jaar later in Turkije.