GeelKasterleeOlen

Netebrug Lichtaartseweg éénrichtingsverkeer van Olen naar Lichtaart

Vanaf vrijdag 6 oktober is er op de Lichtaartseweg vanaf de Roerdompstraat in Geel tot over de Netebrug op de Olensteenweg enkel nog éénrichtingsverkeer toegelaten van Olen naar Lichtaart. Vervoer van +3,5 ton is niet langer toegelaten. Deze verandering werd ingevoerd vanwege bezorgdheid over de stabiliteit van de brug, dit werd aangetoond in een recente stabiliteitsstudie.

Op 21 september werd schade aan de brug tussen de Lichtaartseweg in Geel en de Olensteenweg in Lichtaart vastgesteld. Sindsdien geldt er al een snelheidsbeperking van 30 km/u en een massabeperking van maximaal 3,5 ton.

Burgemeester Ward Kennes: “Na een bijkomende stabiliteitsstudie kunnen we niet anders dan bijkomende maatregelen te nemen, dit om de veiligheid van alle weggebruikers te waarborgen.”

Hoe lang deze beperking zal duren en het moment waarop de brug weer in beide richtingen kan worden gebruikt, is momenteel onzeker. Dit hangt af van hoe snel de aannemer de reparatie kan afwerken.

Fietsverkeer kan de brug in beide richtingen blijven gebruiken.
Plaatselijk verkeer (bewoners, bezoekers Bobbejaanland, bezoekers Korte Heide…) op de Olensteenweg komende uit de richting van Lichtaart is toegelaten tot aan Bobbejaanland.