Geel

Nieuwe 10.000 stappenwandeling langs trage wegen in Geels centrum

Geel lanceerde een nieuwe 10.000 stappenwandeling langs trage wegen in het centrum. Afgelopen week kreeg een aantal trage wegen in het stadscentrum bewegwijzering. Drie hiervan hebben voortaan zelfs een bordje met hun eigen straatnaam.

Dit weekeinde vindt de ‘Dag van de trage weg plaats’. De opendeurdag voor alle trage wegen in België. Trage wegen zijn weggetjes, paden of verbindingen die in de eerste plaats bedoeld zijn voor wandelaars en fietsers. Een aantal trage wegen in het centrum die nog geen naam hebben, kregen algemene bordjes in de vorm van een ruit.

© Stad Geel

Drie trage wegen die wel al een naam hebben, Meerhoutsevoetweg, Kleinhoefpad en Zeggelooppad, gaf de stad een eigen straatnaambord. Momenteel hebben nog maar een klein aantal trage wegen in Geel een bordje gekregen. Dit breidt de stad in de toekomst verder uit.