Westerlo

Noodplanoefening bij Kaneka in Oevel

Bij Kaneka Belgium in de Nijverheidsstraat in Oevel vond dinsdagmiddag een noodplanoefening plaats. Kaneka is een chemisch bedrijf. In het oefenscenario gebeurde er een explosie tijdens het lossen van een grondstof. Als gevolg daarvan brak er een brand uit in het tankenpark op het bedrijfsterrein.

Noodplanoefeningen op sevesobedrijven zijn belangrijk om de nood- en interventieplannen en de onderlinge samenwerking tussen bedrijf en hulpdiensten te testen. Brandweer zone Kempen, politie Zuiderkempen en gemeente Westerlo namen mee deel aan de oefening.

Na de succesvolle oefening volgde een leerrijke evaluatie. De leerpunten die hieruit voortvloeiden zorgen ervoor dat in geval van een echte crisissituatie alle partijen nóg beter en nóg sneller kunnen schakelen.