Kasterlee

Roemeense dief krijgt twee jaar effectieve celstraf

Een Roemeense man van 31, zonder vast adres, werd tot een effectieve gevangenisstraf van 2 jaar veroordeeld nadat hij betrapt werd tijdens een woninginbraak in Kasterlee. Hij moet ook nog een schadevergoeding van 1.162 euro aan de bewoonster betalen.

Op 29 juni van dit jaar merkte een bewoonster van 71 van een huis aan Houtum in Kasterlee een man op in haar woning. Hij sloeg op de vlucht maar ver raakte hij niet. De schoonzoon en een buurvrouw van de bewoonster konden de dief aan zijn auto tegenhouden totdat de politie aankwam.

Op het moment van zijn arrestatie had de man geen buit op zak. Maar bij controle van het huis zag men dat hij 1.000 euro cash geld en twee gouden ringen had gestolen. Waarschijnlijk verstopte hij die buit tijdens zijn vlucht.