Geel

Tijdelijk verkeerslichten aan kruispunt Roerdompstraat en Zeggendijk

Er staan verkeerslichten aan het kruispunt van de Roerdompstraat met de Zeggendijk in het Geelse deeldorp Ten Aard. Het kruispunt stond al langer in het mobiliteitsplan om aangepakt te worden, maar het stadsbestuur besloot om nu al maatregelen te treffen door de twee dodelijke ongevallen eerder dit jaar. Daarnaast zorgt de omleiding door de instabiele Netebrug over de Lichtaartseweg voor de toenemende drukte in de omliggende straten.

De verkeerslichten op het kruispunt werden vrijdagochtend geplaatst en gaan meteen in werking. Daarnaast geldt er ter hoogte van de verkeerslichten een snelheidslimiet van 50 km/u. Dit is een kortetermijnmaatregel die het stadsbestuur nu voorlopig invoert. De stad kijkt daarnaast nog naar structurele oplossingen.

Om de veiligheid voor het verkeer komende van de Zeggendijk te verhogen, werden op deze weg verkeerslichten met detectie geplaatst. Van zodra er auto’s of fietsers van op de Zeggendijk aan het kruispunt toekomen, springt het licht op de Roerdompstraat op rood.

De verkeerslichten worden nu geplaatst om het toenemende verkeer door de omleiding vlot en veilig te laten passeren. Op lange termijn moet er natuurlijk gekeken worden naar een structurele oplossing.