Geel

Tweede maaibeurt van bermen van start

Tot en met 20 oktober maait een aannemer alle bermen in Geel voordat we de winter ingaan. Door de bermen nu nog een keer te maaien, maakt de stad de natuur klaar om volgend voorjaar weer hard te groeien en Geel opnieuw insectvriendelijk te maken.

Het maaien van de bermen gebeurt in twee stappen. Eerst maait een ploeg handmatig rondom alle obstakels zoals verkeersborden of straatverlichting. Daarna zet de aannemer vier tractoren aan het werk. Drie tractoren zullen de bermen langs de grote wegen maaien en de vierde tractor, een kleiner exemplaar, maait de bermen langs de kleine wegen. Zo kun je de tractor nog passeren met de fiets of te voet. De kleinere tractor wordt bijvoorbeeld ingezet op de fiets-o-strade.

Ondertussen groeien al meer dan 130 verschillende plantensoorten in de Geelse bermen.