Geel

Valse bommelding MPI Oosterlo : minderjarige verdachte opgepakt

Zondag in de vooravond werd een minderjarige opgepakt door de politie, die vermoedelijk zondag rond 13u15 naar MPI Oosterlo in Geel belde, met de melding dat er een bom ging ontploffen. Van de anonieme beller was eerst alleen geweten dat die met een vervormde stem had gesproken.

Volgens de redactie van Gazet van Antwerpen was de verdachte bekend in MPI Oosterlo. Het valse telefoontje blijft niet zonder gevolg, want op valse bommeldingen staan strenge straffen.

Twee zorghuizen van het MPI werden ontruimd alsook 1 van de vestigingen van Huis Perrekens. Verder kregen ook buurtbewoners van enkele straten de raad om ergens anders de namiddag door te brengen. Burgemeester Vera Celis kwam ter plaatse en coördineerde mee de actie. Pas rond 19u00 waren alle gebouwen doorzocht en vrijgegeven.