Laakdal

Asfalteringswerken in Laakdalse straten

Tussen 6 en 30 november gebeuren er onderhoudswerken aan verschillende asfaltwegen in Laakdal. De werken worden uitgevoerd in volgende straten : Rundershoek (t.h.v. de voetbalpleinen, nr. 34), Meerlaarstraat (zijstraat richting vijvers, t.h.v. nr. 209), Bergstraat en Oude Vorstseweg (ook de goten worden hier vervangen)

De eerder aangekondigde werken in Hamsbroek verschuiven naar volgend voorjaar. Ook de asfaltering van de Lindestraat is uitgesteld naar volgend jaar omwille van de saneringswerken van de Laak die daar momenteel bezig zijn en veel vrachtverkeer met zich meebrengen.

Tijdens de werken is er mogelijk hinder voor de bewoners. Sommige woningen gaan op bepaalde momenten niet of slechts beperkt bereikbaar zijn. De aannemer brengt de betrokken bewoners zelf vooraf op de hoogte van de concrete timing, hinder die door de werken verwacht kan worden en de eventuele maatregelen omtrent bereikbaarheid van de woning, parkeren, huisvuilophaling, etc.

Ook de doorgang in bovengenoemde straten als in de omliggende straten wordt tijdens de werken beperkt. Er zijn plaatselijke omleidingen.

Grotere omleiding voor de Bergstraat & Oude Vorstseweg
De werfzone bevindt zich in de Bergstraat en de Oude Vorstseweg van huisnummer 11 tot de kruising met de Sint-Jozefstraat. De goten zullen daar vervangen worden, het wegdek zal worden afgeschraapt en opnieuw geasfalteerd.

Tijdens de werken wordt er een omleiding voorzien via de Steenweg op Meerhout – Heikantstraat – Nieuwe Baan – Smissestraat – Markt – Steenbergen – Langedijk. Fietsers ondervinden geen hinder. Alle bushaltes blijven bediend. Woningen in de werfzone zullen op bepaalde momenten niet of slechts beperkt bereikbaar zijn.

Als er afvalophalingen plaatsvinden op de dagen van de hinder, worden inwoners in de werfzone gevraagd om hun afvalcontainers / zakken aan te bieden aan het einde van de werfzone op een voor IOK toegankelijke plaats.

De aannemer zal de betrokken bewoners zelf vooraf op de hoogte brengen van de concrete timing, hinder die door de werken verwacht kan worden en de eventuele maatregelen omtrent bereikbaarheid van de woning, parkeren, huisvuilophaling, etc.

De werken brengen plaatselijk slechts tijdelijk hinder te weeg, namelijk de dag dat de nieuwe asfalt wordt aangebracht. Ook de doorgang in de omliggende straten zal tijdens de werken beperkt zijn. We brengen plaatselijke omleidingen aan.

De exacte timing van de werken is afhankelijk van de weersomstandigheden.