Laakdal

Begraafplaats Eindhout heraangelegd

De gemeente Laakdal koos enkele jaren geleden voor een uniforme restyling van haar begraafplaatsen. Eerder kregen de begraafplaatsen van Groot-Vorst en Veerle al een make-over. Nu is het de beurt aan Eindhout.

De heraanleg van de begraafplaats van Eindhout is zo goed als klaar. De paden werden heraangelegd en er werd een schuilhuisje en afscheidsruimte met toilet voorzien. Langs de kant van de Steenweg op Meerhout werd een extra ingang gecreëerd. De aanplanting moet nog gebeuren. Wat uniek zal zijn aan de begraafplaats van Eindhout is dat er ruimte voorzien wordt voor sterrenkindjes.

Schepen voor begraafplaatsen Gerda Broeckx legt de visie uit die de gemeente beoogt: we willen met de heraanleg van de kerkhoven zorgen voor een serene plaats waar inwoners tot rust kunnen komen bij hun dierbare overledenen. We plaatsen meer banken op de begraafplaatsen en zorgen voor een mooie, groene omgeving.

Als de herinrichting van de begraafplaats van Eindhout afgerond is, is de begraafplaats van Klein-Vorst aan de beurt.