Geel

Drie nieuwbouwwoningen op evenveel dagen tijd opgetrokken in Winkelomheide

Het Kempense bedrijf Ecohuis bouwde 3 nieuwe woningen voor een verkaveling in het Geelse deeldorp Winkelomheide. IOK lanceerde eind vorig jaar de aanbesteding voor de bouw van deze drie nieuwe woningen. De keuze van IOK viel op modulair bouwen met houtsketeletbouw dat energiezuinig en duurzaam is.

De drie nieuwbouwwoningen werden de voorbije maanden volledig geproduceerd in het atelier van de Ecohuis Groep in Dessel. Begin deze week werden de drie woningen naar Winkelomhiede gebracht en elke woning werd telkens op 1 dag volledig opgetrokken. Iedere woning bestaat uit 4 modules.

Het voordeel van modulair bouwen is dat weersomstandigheden geen invloed hebben op de productietijd en het budget. De overlast op de werf is minimaal omdat alles op 1 werkdag wordt geplaatst. Enkel de afwerking op locatie gebeurd achteraf.

Het zorgt voor minder transport, minder afval en een veel kortere bouwtijd en dat zorgt voor een enorme winst in efficiëntie. Iedere woning heeft een E-peil lager dan 10. Volgens Ecohuis is modulair bouwen de bouwmethode van de toekomst. Het maakt dat het plaatsen van een energiezuinige nieuwbouw opnieuw betaalbaar wordt.

Op 3 december houdt Ecohuis een opendeurdag om de vele voordelen van modulair bouwen in de kijker te zetten. Klik hier voor meer informatie