Laakdal

Gouverneur Cathy Berx op bezoek in Laakdal

Laakdal kreeg op 27 oktober bezoek van Antwerps gouverneur Cathy Berx. Ze was daar, samen met de gedeputeerden, in het kader van een werkbezoek. Aansluitend was er een wandeling in Veerle-heide.

Het werkbezoek vond plaats in de voormiddag op het gemeentehuis. Het is gebruikelijk dat het provinciebestuur de gemeenten en steden op haar grondgebied bezoekt. Deze keer was het dus de beurt aan de gemeente Laakdal. Op zo’n werkbezoek worden beleidszaken en projecten besproken.

© Gemeente Laakdal

Aansluitend op het werkbezoek was er een wandeling in Veerle-Heide. Deze kwam er op initiatief van Steven Terlaeken. Meneer Terlaeken is afkomstig uit Mortsel en heeft het zich als doel gemaakt door alle Vlaamse gemeenten te wandelen. Hij wil met eigen ogen zien of Vlaanderen helemaal volgebouwd is, of het vol beton ligt. Hij wil weten hoe het gaat met onze fauna en flora en wat mogelijke effecten van de klimaatverandering zijn. Laakdal is de laatste gemeente in de provincie Antwerpen die hij aandoet.

De gouverneur en twee van haar medewerkers gingen graag in op de uitnodiging van meneer Terlaeken om mee te wandelen. Ook burgemeester Tine Gielis wandelde mee: “Ik was blij te horen dat de heer Terlaeken Laakdal ervaart als een prachtige, groene gemeente.  De meer dan 16.500 Laakdallenaars kunnen er inderdaad dagdagelijks genieten van een gezonde portie natuurbeleving.  Ook wat het overleg met de gouverneur en deputatie betreft was het geslaagde dag waarbij heel wat gemeentelijke dossiers werden besproken om er verder gevolg aan te geven.”