Kasterlee

Kasterlee bedankt scholen en verenigingen voor strijd tegen zwerfvuil.

Leerkrachten en leerlingen van enkele Kastelse scholen en verenigingen zetten zich het voorbije schooljaar via Operatie Proper in om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. Met Operatie Proper willen de Kempense gemeenten, IOK Afvalbeheer en Mooimakers de scholen ondersteunen in hun engagement tegen zwerfvuil en belonen voor hun inspanningen. 

Op het laatste scholenoverleg werden de financiële beloningen uitgereikt door schepen van onderwijs en duurzaamheid, Rob Guns: “Ik ben fier op onze scholen en verenigingen die zo het bewustzijn bij onze kinderen en jongeren vergroten om met de afvalproblematiek om te gaan. Een mooi engagement verdient een mooie beloning!”

Deze deelnemers mochten alvast een mooi bedrag ontvangen voor hun geleverde inspanningen:
De Waaier – € 675
De 3master campus Kasterlee 1 & 2 – € 750
De 3master campus Tielen – € 800
SMIK Kasterlee – € 825
Chiromeisjes Kasterlee – € 775
De 3master secundair onderwijs – € 725
GBS De Vlieger – € 775

Ook het huidige schooljaar loopt deze actie. Iedere deelnemer moet een aantal vaste en verplichte uitdagingen aan gaan, zoals het organiseren van themalessen rond afval, regelmatig het zwerfvuil op en rond het terrein opruimen of het stimuleren van herbruikbare materialen of acties naar keuze. Zo werken de kinderen mee, denken ze mee en nemen ze hun ervaringen hopelijk mee in hun toekomstige leefwereld.