Meerhout

Meerhout start volgend jaar met digipunt in de bib

De smartphone en de computer bieden veel mogelijkheden, maar het is niet voor iedereen even duidelijk hoe ze te gebruiken. Vanaf volgend voorjaar kunnen inwoners van Meerhout die niet weten hoe ze apps moeten gebruiken of voor wie ItsMe nog veel geheimen heeft, daarvoor terecht in het digipunt in de Meerhoutse bibliotheek. Inschrijven is niet nodig, inwoners kunnen er spontaan langslopen.

Deze nieuwe dienstverlening is gekend als een Digipunt. Een Digipunt is een plaats waar je gratis een computer met internet kan gebruiken, wat nu al kan in de bib, maar het is ook een plaats waar begeleiders klaar zullen staan om te helpen bij digitale vragen.

Om van dit initiatief een succes te maken, is de Meerhoutse bib op zoek naar begeleiders, die zich als vrijwilliger bijvoorbeeld één of twee keer per maand kunnen vrijmaken om mensen digitale ondersteuning te bieden. Voorafgaand krijgen geïnteresseerden een praktijkgerichte opleiding, gespreid over zeven weken in januari en februari van volgend jaar. Begeleiders krijgen dan de kans om hun eigen digitale vaardigheden te versterken en ze leren er ook hoe ze die kennis best doorgeven aan mensen voor wie de digitale wereld niet evident is.

Wie interesse heeft om begeleider te worden kan zich hier inschrijven voor 11 december.