Geel

Nieuwe bedrijvenzone Liessel zorgt voor 1000 jobs

Over een jaar is de nieuwe bedrijvenzone Liessel, langs de E313 in Geel klaar en zorgt op termijn voor 1000 jobs. In het najaar van volgend jaar kunnen de eerste bedrijven starten met de bouwwerken. IOK wees de 24 ha in erfpacht toe aan vier bedrijven: het consortium Stage of Mind Group/Heylen Warehouses (creatie van een Entertainment Valley), MG Real Estate (in samenwerking met logistieke dienstverlener Eutraco), Groep Bolckmans en Bleckmann (logistieke dienstverlener).

Samen met de aanleg van de nieuwe bedrijvenzone wordt er ook werk van gemaakt van een nieuwe hoofdontsluiting, die aansluit op de Bell Telephonelaan aan de andere kant van de E313. De bestaande waterloop wordt geïntegreerd in het toekomstige openbaar domein, gekoppeld aan twee grote infiltratiebekkens waarlangs ook fietsdoorsteken komen. Tot slot wordt de bedrijvenzone ingebed in een groene buffer.