Geel

Openbaar onderzoek voor nieuw tracé ontsluitingsweg Geel moet opnieuw gebeuren

Momenteel rijden vrachtwagens langsheen Gasthuisstraat en Sint-Dimpnaplein

Door een vergeten document tijdens het openbaar onderzoek over het tracé van de nieuwe ontsluitingsweg in Geel, moet deze procedure door de provincie Antwerpen opnieuw gebeuren. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

De nieuwe verbindingsweg zou er komen tussen de Retieseweg en de Ring. Zowat 900 bezwaarschriften werden bij het openbaar onderzoek ingediend en die blijven geldig. Het ontbrekende document in het dossier was ‘de passende beoordeling’. Een wettelijk onderzoek naar de impact van de plannen op de Europees beschermde natuur. Het bewuste onderzoek werd wel degelijk uitgevoerd, maar het document ontbrak.

Het openbaar onderzoek moet opnieuw uitgevoerd worden. Het provinciebestuur hoopt dat volgend jaar in het voorjaar te kunnen doen. Al de adviezen en bezwaren die bij het vorige openbaar onderzoek werden ingediend blijven volgens het provinciebestuur gewoon geldig en worden dus opnieuw meegenomen in de behandeling van de volgende procedure. Het dossier loopt wel heel wat vertraging op.