Geel

Stad heeft een laadpalenplan opgesteld voor inwoners met elektrische wagens

Geel stelde een laadpalenplan op, waarop alle publieke laadpalen in de stad te vinden zijn. In de toekomst komen er nog laadpalen bij. De stad wil zo anticipiren op de stijging van het aantal elektrische wagens en de toekomstige nood aan laadpalen.

Om de Europese en Vlaamse klimaatdoelstellingen te halen, moet er efficiënter en duurzamer met energie worden omgegaan. Elektrisch rijden past in dat verhaal, want daarmee kan de CO2-uitstoot gevoelig beperkt worden.

Inwoners van Geel die geen plaats hebben om een laadpaal te zetten en nog geen publieke laadpaal op wandelafstand (250 meter) hebben, kunnen via het e-loket van de Vlaamse overheid een laadpaal aanvragen. De stad bekijkt dan samen met de Vlaamse overheid waar de laadpaal het beste kan komen. De voorkeur gaat daarbij naar parkeerterreinen zodat de voorzieningen gebundeld blijven en uitbreiding achteraf makkelijker is.