DesselGeelKasterlee

Twee Kempense wielerteams investeren in dameswielrennen op jeugdniveau

Twee Kempense wielerteams bundelen de krachten om het dameswielrennen op jeugdniveau te bevorderen. Het gaat om De Ceuster Bonache Cycling Team en het succesvolle Acrog-Tormans wielerteam. Zoe Bäckstedt was één van de succesvolste rensters bij Acrog-Tormans. Onder leiding van ploegleidster Shana Maes voor het veldrijden en haar medewerkers Jan Thijs en Stijn Schildermans voor het wegwielrennen begeleiden ze momenteel 25 veelbelovende rensters.

De samenwerking begon afgelopen zomer, toen twee wielrensters van Acrog-Tormans deelnamen aan een wegwedstrijd in een gemengd team met rensters van het De Ceuster Bonache Cycling Team, een team dat onder andere Alicia Franck, Laura Verdonschot en Suzanne Verhoeven ondersteunt. Ellen Van Loy, evenals trainer Rob Peeters van het De Ceuster Bonache Cycling Team, versterken de initiatieven van Acrog-Tormans. Ze trainen samen met Shana Maes de jonge wielrensters en bieden waardevol advies. Deze tandem benadering heeft al tot positieve reacties van de deelnemers geleid.

© Peter Willekens
Van links naar rechts: Ellen Van Loy, Dirk Verbeeck , Davy De Ceuster (Bovenaan) Floor Vanelsakker,  Shana Maes, Jan Thijs; Tom Vandendijck, Rob Peeters
Onderaan: Noor Vandendijck, Nette Coppens (geel rode trui), Zita Peeters , Marie De Schrijver (AA Drink. Sluit vanaf 01/01/2024 aan bij het team) 
Math Leyssens

De focus ligt op tienermeisjes, nieuwelingen en junioren, die zowel op de weg als in het veld hun sportieve wielertalenten willen ontdekken. Wat deze samenwerking extra bijzonder maakt, is dat rensters kunnen doorstromen naar de beloften (U23) en professionele teams zoals het 100% Belgische De Ceuster Bonache Cycling Team. 

Voorzitter en hoofdsponsor van Acrog-Tormans, Jef Robert, beschouwt deze samenwerking als een win-win situatie voor beide teams. Het creëert een sterke jeugdwerking en biedt een vruchtbare voedingsbodem voor toekomstige toprensters zowel op de weg als in het veld.

Deze duurzame samenwerking tussen twee toonaangevende Kempense wielerteams bouwt aan de toekomst van het vrouwenwielrennen in België. Terwijl de focus momenteel op veldrijden ligt, wordt het wegprogramma uitgebreid en verbeterd. Beide teams zien de potentie om de volgende Lotte Kopecky of Sanne Cant te ontdekken en te begeleiden naar succes in de wielersport.