Geel

Start van werken aan proeftuin op Havermarkt

In februari volgend jaar starten de werken aan de proeftuin op de Havermarkt in het Geelse stadscentrum. Waarschijnlijk gaan de werken afgerond worden in april van volgend jaar. Zo krijgt het groen voldoende tijd om te groeien zodat inwoners de proeftuin vanaf juni in gebruik kunnen nemen.

De proeftuin moet inwoners een idee geven van wat de Havermarkt allemaal te bieden heeft. De proeftuin wordt aangelegd over een strook van ongeveer 100 meter vanaf de frituur tot aan de kerk. De wekelijkse markten kunnen tijdens de werken gewoon blijven doorgaan.

Om Palmenmarkt niet te hinderen, legt de aannemer de werken de week voor en na het evenement stil. Momenteel heeft het plein één functie, namelijk parkeerruimte bieden voor auto’s. Die functie moet behouden blijven, maar daarnaast zijn er nog zoveel andere mogelijkheden.

Naast de proeftuin wordt ook de route van parking Ecodroom naar de markt aangenamer gemaakt door middel van enkele boombakken die de parking met de proeftuin verbinden. Ook richting het stadspark komt een groenere route. Zo kunnen inwoners ervaren hoe het zou zijn als deze verbindingen meer in het groen komen te liggen.