Geel

Extra middelen voor politie om verkeersveiligheid en veiligheidsgevoel te verbeteren

Het stadsbestuur van Geel sloot de jaarlijkse budgetbesprekingen af met een financieel evenwicht. De stad plant volgend jaar heel wat investeringen. Vooral veiligheid staat hoog op het prioriteitenlijstje.

Zo krijgt de politie volgend jaar extra middelen om de verkeersveiligheid en het veiligheidsgevoel in de stad te verbeteren. Daarnaast komen er volgend jaar trajectcontroles in enkele zones 30 en 50. De locatie wordt nog bepaald in functie van de verkeersveiligheid. Daarnaast wordt het proefproject rond het hangjongerenbeleid verlengd. En er komt ook een alcoholverbod in delen van het stadscentrum om overlast te voorkomen.

Ook volgend jaar zorgt de stad samen met handelaarsvereniging Geel Centrum voor beleving in het stadscentrum. Naast de jaarlijkse events staat dit jaar Duivels Geel opnieuw op de agenda. Supporters van de Rode Duivels kunnen de matchen van het EK in Duitsland volgen op een groot scherm op de Markt.