Geel

Levensloop strijkt voor eerste maal neer in Geel

In het eerste weekend van mei vindt voor de eerste maal het loop- en wandelevenement ‘Levensloop’ plaats in Geel. Een evenement om de stichting tegen Kanker te steunen op de sportsite De Leunen. Verschillende teams zijn dan 24 uur lang in beweging om de moed van mensen met kanker in de verf te zetten, om mensen die aan kanker overleden zijn te herinneren en om zij die de ziekte overwonnen te vieren.

Een levensloopteam telt gemiddeld tien tot vijftien leden, die elkaar gedurende 24 uur wandelend of lopend aflossen. Iedereen kan een team vormen. De teamkapitein schrijft het team hier in en elk teamlid schrijft in op dezelfde website en betaalt 10 euro inschrijvingsgeld. Vanaf 1 januari starten de inschrijvingen. De opbrengst van Levensloop gaat volledig naar Stichting tegen Kanker.

Tijdens het event zijn er drie sleutelmomenten. De openingsceremonie bij de start, de kaarsceremonie bij het vallen van de duisternis en de slotceremonie waarbij alle deelnemers samen een laatste ereronde maken om de mensen in de bloemen te zetten die Levensloop mee mogelijk maakten.