Mol

Man veroordeeld voor aanbrengen van graffiti op nieuwbouwwoning

Een man van 74 uit Mol werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van 10 maanden voor het aanbrengen van graffiti op een nieuwbouwwoning. Ook moet hij een schadevergoeding van 2.755 euro betalen. Op 16 april van dit jaar bracht de beklaagde graffiti aan op de nieuwbouw van de dochter van zijn zus in Mol. Alle besmeurde stenen moeten uitgeslepen en vervangen worden. Ook besmeurde hij deuren en arduinen bekleding.

De feiten zijn een gevolg van een jarenlange vete in de familie. Vier jaar geleden liet de beschuldigde na een uit de hand gelopen erfeniskwestie al de auto van zijn zus op de Meergorenbaan in Mol in brand steken en het vuur sloeg toen over naar de garage en het huis zelf. Gelukkig kon het echtpaar zich in veiligheid brengen.

De rechter veroordeelde de beklaagde hiervoor ook al tot een celstraf. Maar dat schrok de man niet af om nieuwe feiten te plegen.