Geel

Meer dan 500 zesdejaars krijgen EHBO-les

Vrije Basisschool Sint-Hubertus Ten Aard Geel

Het Rode Kruis gaat dit schooljaar op vraag van de stad bij alle Geelse basisscholen langs om de zesdejaars te laten kennismaken met EHBO. De kinderen leren hoe je een verband aanbrengt of de hulpdiensten kunt bellen.

De klassen die de les al volgden, zijn alvast zeer enthousiast. De kinderen leren de basis van eerste hulp zoals de zes principes van eerste hulp, wat te doen bij een ongeval, alles over handhygiëne, een huidwonde verzorgen, hoe je iemand met een brandwonde kunt helpen en hoe je een bloedneus en bloeding kunt stelpen.

De stad Geel organiseert deze lessen om de kinderen op jonge leeftijd al een keer de basis van eerste hulp te leren. In het middelbaar komt EHBO, met dan ook reanimatie, sowieso structureel aan bod. De stad hoopt dat deze eerste kennismaking met EHBO ervoor zorgt dat de EHBO-kennis goed blijft hangen.