Geel

Ontdek de Sint-Amandskerk en toren met de stadsgids tijdens Geel Wintert!

Heb jij de Sint-Amandskerk in Geel altijd al van binnenuit willen bewonderen? Tijdens Geel Wintert! kun je onder begeleiding van een gids het recent gerestaureerde interieur van de kerk ontdekken en de Sint-Amandstoren beklimmen.

Van mei vorig jaar tot en met mei dit jaar kreeg het unieke barokinterieur van de Sint-Amandskerk een grondige opknapbeurt. Morgen en volgende week zondag kan iedereen met de gids gratis het gerestaureerde interieur komen ontdekken. De rondleidingen starten om twee uur in de namiddag. Per rondleiding zijn er maximaal twintig personen toegelaten.

En dit weekend en volgend weekend kan iedereen de toren van de Sint-Amandskerk met een stadsgids beklimmen. Je hebt dan niet alleen een prachtig uitzicht over het kerstgebeuren op de Markt in het centrum, maar ook over heel Geel.