Geel

Protocolakkoord over samenwerking ziekenhuizen Geel en Mol goedgekeurd door gemeenteraad

De Geelse gemeenteraad keurde het protocolakkoord over de samenwerking tussen de ziekenhuizen van Geel en Mol goed. De Geelse opppositiepartij De Brugpartij stemde tegen, net zoals Greet Daems van PVDA en Patrick Graux als onafhankelijk raadslid. Volgens hen zijn er nog heel wat onduidelijkheden en zijn ze tegen het feit dat de stad Geel in de toekomst naar een afbouwscenario kan gaan, om op langere termijn te kunnen uittreden als lokaal bestuur. Volgens hen komt dit neer op een privatisering.

Volgens De Brugpartij spreekt het protocolakkoord enkel over een fusie als een nog te onderzoeken mogelijkheid, terwijl De Brugpartij is zelf wel een voorstander van een fusie. Volgens de Geelse schepen van gezondheid Griet Smaers is nog niet alles in het akkoord opgenomen. Het aantal ziekenhuisbedden in de Zuiderkempen moet uitgebreid worden. Dat is het ultieme doel en dat kan de stad Geel niet alleen. Nog volgens de schepen is er van privatisering in het protocolakkoord geen sprake van.