LaakdalWesterlo

Elf personen gearresteerd bij huiszoekingen

Elf personen uit Laakdal, Westerlo en Herselt werden gearresteerd. Afgelopen dinsdag voerden de politiezones Geel-Laakdal-Meerhout en Zuiderkempen gelijktijdig huiszoekingen uit in Laakdal, Westerlo en Herstelt in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar handel in verdovende middelen.

Zes verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout, waarvan er vier werden aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. Het zijn drie dertigers en een veertiger. Zij wonen in Laakdal en Westerlo. Twee verdachten werden vrijgelaten onder voorwaarden. Drie personen, waarvan één minderjarige verbleven illegaal in het land en werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Er werden heel wat goederen in beslag genomen. Waaronder cocaïne en cannabis, luxegoederen ter waarde van 46.000 euro, vijf voertuigen, tien gsm’s, bijna 4 000 euro cash, een handvuurwapen, twee flessen lachgas, een aantal precisieweegschaaltjes en een aantal cryptoledgers. Het onderzoek wordt voortgezet door het rechercheteam van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.