Geel

Geel waarschuwt voor valse facturen

De stad Geel kreeg een melding binnen van een valse factuur dat in naam van de stad werd verstuurd. Een geval van factuurfraude. Een echte factuur werd in enkele details aangepast waaronder het rekeningnummer.

Echte factuur stad Geel

De stad Geel geeft toe dat het verschil tussen echt en vervalst soms heel moeilijk te zien is. De stad waarschuwt dat iedereen alert moet zijn. Bij factuurfraude worden de facturen op verschillende manieren onderschept. Ze worden gestolen uit de rode brievenbussen van Bpost, uit brievenbussen van mensen thuis of uit de gele container met papier en karton.

Valse factuur stad Geel

Daarom deze tip : maak persoonlijke gegevens onleesbaar of versnipper de papieren met gevoelige informatie voordat je ze weggooit. Op de website van de FOD economie krijgt iedereen tips over hoe men factuurfraude kan herkennen en vermijden.