Mol

Lokale politie voert controles uit op fiets- en stepverlichting

Afgelopen week werden nog extra controles uitgevoerd op fiets- en stepverlichting over verschillende locaties in Mol. Afgelopen woensdag was er een controle aan de Turnhoutsebaan, op donderdag aan Ginderbuiten en vrijdag aan de Rozenberg bij de splitsing met de fietsostrade.

58 minderjarigen werden uitgenodigd om verkeerslessen te volgen omwille van het ontbreken van of het niet juist gebruiken van fietsverlichting. 7 meerderjarigen werden beboet voor vergelijkbare overtredingen met betrekking tot fiets- en stepverlichting. 2 bestuurders van een speedpedelec ontvingen een boete vanwege het niet dragen van een helm.

De lokale politie wou door middel van deze acties iedereen aan doen herinneren aan het belang van correcte verlichting.