Mol

Mollenaar beschuldigd van partnergeweld

Een Mollenaar van 34 moest dinsdag voor de rechtbank verschijnen voor geweld tegen zijn ex-partner. Over wat er precies gebeurd is op 7 november 2023 zijn de verhalen van de beklaagde en het slachtoffer heel uiteenlopend. De man zou hun relatiebreuk niet verwerkt hebben. Hij zou haar woning zijn binnengedrongen om haar in elkaar te slaan en te stampen.

Volgens de openbaar aanklager had de man een tuinbeeld gebruikt om een raam in te slaan en zo de woning te betreden. Daarna zou de beklaagde de vrouw gewelddadig behandeld hebben. De man ontkende het hele verhaal en verklaarde nog dat zijn ex-partner vaak loog, zelfs over een zwangerschap. Volgens zijn advocaat heeft de man zijn ex-partner nooit geslagen of verwond.

Het openbaar ministerie wil een effectieve gevangenisstraf van 2 jaar. De burgerlijke partij vraagt een schadevergoeding van 8.500 euro. Vonnis op 30 januari.