GeelKasterlee

Nieuwe brug over Kleine Nete komt er

Er wordt een nieuwe brug gebouwd over de Kleine Nete tussen Geel en Lichtaart. Deze beslissing werd zorgvuldig genomen door de gemeente Kasterlee, de stad Geel en een studiebureau. Ook werd er rekening gehouden met de lange doorlooptijd voor vergunningen en de hoge kosten voor een tijdelijke brug. De lokale overheden gaan hiervoor in gesprek met de Vlaamse overheid om het vergunningsproces te versnellen.

Ondertussen kan het fietsverkeer gebruik maken van de nabijgelegen fietsbruggen. Voor gemotoriseerd verkeer blijven de omleidingsroutes via Herentals en Geel beschikbaar. De lokale wegen worden extra in het oog gehouden en krijgen een aangepast onderhoudsplan om de volgende maanden gevaarlijke situaties snel aan te pakken.

Op 21 september van vorig jaar werd schade aan de brug tussen de Lichtaartseweg in Geel en de Olensteenweg in Lichtaart vastgesteld. Door de slechte staat van de brug, beslisten stad Geel en gemeente Kasterlee om de Netebrug volledig af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.