Geel

Nieuwe overdekte fietsenstalling aan stedelijk zwembad voor 96 fietsen

Vlak aan de ingang van het stedelijk zwembad in Geel legt de stad een overdekte fietsenstalling aan op centrumparking Pas. De aannemer start op 10 januari met de werken en zou op het einde van de maand klaar zijn.

In de overdekte stalling is er plaats voor 96 fietsen. Ook de Bluebikes, die nu aan het zwembad op een tijdelijke plaats staan, krijgen een plekje in de nieuwe fietsenstalling. Tijdens de werken kan er lichte hinder voor verkeer zijn. Volg dus altijd de signalisatie.

Onder de nieuwe fietsenstalling plaatste de stad drie hemelwaterputten. Wettelijk is de stad verplicht om een hemelwaterput van negenduizend liter te voorzien bij een project van deze grootte. De stad koos ervoor om drie putten van tienduizend liter te installeren zodat ze in totaal dertigduizend liter hemelwater kunnen opvangen. Zo kunnen de stadsdiensten tijdens droge periodes dit water gebruiken om planten water te geven en moeten ze hiervoor geen leidingwater gebruiken.