Kasterlee

Rein Sobrie neemt bevoegdheden over van overleden Sumati Adriaensen

Nieuwe schepen in Kasterlee Rein Sobrie in het midden

De gemeenteraad van Kasterlee begon dinsdagavond met een moment van stilte voor het overlijden van de voorzitter van Bijzonder comité sociale dienst en schepen Sumati Adriaensen. Daarna legde Rein Sobrie (cd&v) de eed af als nieuw gemeenteraadslid in Kasterlee. Ze werd aansluitend voorgedragen in de raad voor maatschappelijk welzijn als voorzitter van het bijzonder comité sociale dienst en neemt de bevoegdheden als schepen over van Adriaensen. De voordrachtakte werd door alle raadsleden getekend zowel van de meerderheidspartijen als van de oppositie.

Rein Sobrie neemt als schepen de bevoegdheden van Sociale Zaken, Welzijn, Volksgezondheid, Gelijke Kansen en Senioren op zich. Zij studeerde rechten en volgde nog een extra specialisatiejaar in sociaal recht. “Rein Sobrie is goed voorbereid om dit mandaat op te nemen,” zegt burgemeester Ward Kennes (CD&V). “Ze werkte als juriste voor het OCMW van Turnhout en is sinds 2019 lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst in Kasterlee.”, verduidelijkt de burgemeester.

De nieuwe schepen is gehuwd en moeder van vier kinderen. Sobrie was vele jaren co-voorzitter van het oudercomité van basisschool De Vlieger en is momenteel voorzitter van cd&v Kasterlee. Ze is professioneel actief als zelfstandig familiaal bemiddelaar.