Kasterlee

Schepen Sumati Adriaensen overleden

In Kasterlee overleed schepen Sumati Adriaensen aan de gevolgen van kanker. Ze werd 35. Tot op het einde heeft ze haar politieke mandaad van schepen van sociale zaken, welzijn en senioren met grote betrokkenheid en engagement vervuld, aldus de mededeling van het gemeentebestuur van Kasterlee.

In 2012 deed Sumati haar intrede in de gemeenteraad en werd ze meteen op zeer jonge leeftijd schepen. In 2019 ging ze aan de slag als medewerker op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Verlinden. Deze legislatuur gaf Sumati ook het armoedebeleid een sterke impuls. Zo kwam er een coördinator gelijke kansen en werd de UitPas gelanceerd om drempels weg te werken bij de participatie aan het socio-culturele leven. Ze was ook een pleitbezorger van de beweegtoestellen voor senioren.

Ook in de begroting van dit jaar zijn haar klemtonen zoals de Zomerschool terug te vinden. Sumati Adriaensen laat een partner en een zoon achter.